TROILUS EN CRESSIDA
William Shakespeare


première:
zaterdag 24 november 2001
Schouwburg Arnhem

terug

medewerkers

foto's

pers

Troilus en Cressida

De Trojanen roofden Helena van de Grieken. In woede ontvlamd trokken de Grieken ten strijde tegen Troje. Zeven jaar later is deze oorlog in een diepe impasse geraakt. Men is geen stap vooruit gekomen en aan Helena zelf hecht intussen niemand nog veel waarde. Maar de Grieken kunnen niet terug. Ze hebben zich te diep ingegraven. Ze moeten de oorlog winnen, of de politieke leiders verliezen hun gezicht.
Aan Trojaanse kant stelt Hector voor Helena aan de Grieken terug te geven en zo het slopende conflict te beëindigen. Maar ook de Trojanen willen het slagveld met geheven hoofd kunnen verlaten. Het gevoel zeven jaar voor niets te hebben gevochten vrezen ze meer dan het volharden in een uitzichtloze oorlog.
In dit klimaat worden twee jonge mensen verliefd. Troilus en Cressida proberen hun gevoel zuiver en oprecht te houden in een door oorlog aangetaste omgeving.

Keesen & Co brengt het ontluisterende en tragikomische 'Troilus & Cressida' met twaalf acteurs. De toeschouwer is er getuige van hoe mensen worden meegesleept in een grillig groepsproces. Herkenbaar, aandoenlijk, en soms bijzonder wreed.
De handeling vindt plaats in Troje, en in het Griekse legerkamp bij Troje.

affiche: igor teuwen