RICHARD I
Joeri Vos

première:
zaterdag 21 februari 2009
Schouwburg Arnhem

terug

medewerkers

pers

tekstboek

trailer

Richard I

Joeri Vos

Een komedie over het drama van de politiek.

Engeland 1193. De kruistocht is mislukt, de economie staat op instorten. Tot overmaat van ramp wordt Richard I gegijzeld door de Duitse keizer. De regering zit zonder leider, maar staat juist nu voor grote beslissingen. Financiële crises, mensenlevens en oorlogen hangen er vanaf.
RICHARD I schetst een wrang en hilarisch beeld van het functioneren van de macht in moeilijke tijden. In de achterkamers van de politiek zien we hoe de hete aardappel wordt doorgegeven en er aan de regels wordt vastgeklampt. Met het zweet in de handen moeten de politici constateren dat elke stap voorwaarts nieuwe rampen met zich meebrengt.
De jonge toneelschrijver Joeri Vos baseert zich voor RICHARD I op een episode uit de Engelse geschiedenis. Dramatische feiten die in dit speciaal voor Keesen&Co geschreven stuk op een eigenzinnige wijze in het nu werden geplaatst.

In de regie van Willibrord Keesen wordt RICHARD I gespeeld door Wim Bouwens, Roelant Koper, Monique Kuijpers, Michiel Nooter, Anna Schoen en Xander Straat.

foto's: Ben van Duin