de kersentuin

Anton Tsjechov

 

Een rijke familie heeft schulden. Hun prachtige landgoed met kersentuin moet worden verkocht. Een moderne zakenman heeft al een plan klaar: hij wil de bomen omhakken en er een park met zomerhuisjes van maken. Dit prachtige stuk van Tsjechov - zijn laatste - speelt zich af op het breukvlak van twee tijden. Oude en nieuwe waarden komen hardhandig met elkaar in botsing. Jonge mensen lopen met hun ziel onder de arm, oudere mensen houden vast aan vergane idealen. Sommigen slaan aan het rekenen, anderen proberen te blijven dromen. Allemaal hunkeren ze naar liefde. En allemaal blijken ze over een feilloos vermogen te beschikken op het juiste moment de verkeerde beslissing te nemen.

 

 

‘Een rusteloze Kersentuin, op de rand van de vulkaan en even eigenzinnig als eigentijds’ **** -De Volkskrant

‘...de sfeer is speels, de toon licht en onnadrukkelijk. Maar zo glashelder als een felle opklaring na een herfstige stortbui. Dat gevoel van helderheid is bijna fysiek en als dat gebeurt weet je dat je met iets bijzonders te maken hebt.’ -Cultureel persbureau
klik hier

'Zoals het zich voordoet in je droom'. Interessant artikel over actualiteit in het Nederlandse theater, o.a. over 'De kersentuin' van Keesen&Co, uit: Ons Erfdeel, Vlaams-Nederlands Cultureel Tijdschrift, mei 2012.
klik hier

 

 

 

 

 

ontwerp affiche: Igor Teuwen