INTEREST
Rob de Graaf

première:
zaterdag 24 oktober 2009
Schouwburg Arnhem

terug

medewerkers

pers

tekstboek

foto's 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interest

Rob de Graaf

over familie, geld en andere taboes

Een bemiddelde weduwe nodigt haar volwassen kinderen uit voor een weekend in een Zwitsers chalet. Na een leven als 'vrouw van' en het verlies van haar echtgenoot gooit ze kordaat het roer om. Ze heeft een nieuwe vriend en met hem wil ze een bedrijf starten. Hij zorgt voor de ideeën, zij voor veel geld.

De nieuwe partner wordt door de kinderen met argwaan bekeken. De zo mooie wending in het vastgelopen leven van de moeder levert vooral scheve ogen op.
Toevallig zitten de dochter en haar vriendin net nu om een forse hypotheekgarantie verlegen. En de zoon, die het allemaal op eigen kracht wil doen, wordt toch wel onrustig als het familiegeld zomaar naar anderen verdwijnt.

Wie heeft het meeste recht op het geld?
Deze vraag loopt naadloos over in de vraag wie in dit gezin het meeste recht heeft op liefde en begrip.
INTEREST, een nietsontziend en bitter-komisch familieportret.

 

‘Interest’ sluit aan bij eerdere stukken van Keesen&Co, waarin het steeds gaat over mensen die zich ogenschijnlijk goed in de wereld weten te handhaven, maar die toch gekweld worden door allerlei zwakten en onzekerheden – en die heel wat minder nuchter en in evenwicht zijn dan ze zich eigenlijk willen voordoen.

Deze productie is het vervolg op ‘Vrede’ van Rob de Graaf (Prosceniumprijs 2007, Taalunie Toneelschrijfprijs 2007, nominaties Theo d'Or en Arlecchino), dat onlangs in reprise was.

 

 

 

foto's: Ben van Duin